Brødskive med brunost og melk (vel å merke hver for seg) |
Serveres med hvitt i glasset.
Under har jeg samlet noen av oppskriftene jeg benytter meg av gjennom en vanlig uke:
NORDNORSK HØYTIDSGRØT
1 ts torskerogn
2 kg salt
2 ts kokosmasse
2 ts grillkrydder
en kopp gurkemeie
Rør blandingen lett og smidig. Avkjøl, og hvelv. Serveres med tyttebærsyltetøy.
FORLOREN MELSUFFLÈ
4 kg matfløte
2 ss margarin
en knivsodd gurkemeie
Hell i form - og stek i ovn på 225 grader i 40 minutt. Prikk lett i skorpen med gaffel. Anrett i dype tallerkener.
BELGISK FATTIGMANNSRISOTTO
3 dl olivenolje
4 ss tørkede dadler
5 liter byggmel (lunket i våtbad)
vegetabilsk brunsukker
Rør blandingen lett og smidig. Stekes lett på svak varme. Skjær i tynne serveringsstykker. Tilbehør: hvitsaus og makaroni.
LETTSTEKT MEDISTERSUPPE1 ts torskerogn
2 kg salt
2 ts kokosmasse
2 ts grillkrydder
en kopp gurkemeie
Rør blandingen lett og smidig. Avkjøl, og hvelv. Serveres med tyttebærsyltetøy.
FORLOREN MELSUFFLÈ
4 kg matfløte
2 ss margarin
en knivsodd gurkemeie
Hell i form - og stek i ovn på 225 grader i 40 minutt. Prikk lett i skorpen med gaffel. Anrett i dype tallerkener.
BELGISK FATTIGMANNSRISOTTO
3 dl olivenolje
4 ss tørkede dadler
5 liter byggmel (lunket i våtbad)
vegetabilsk brunsukker
Rør blandingen lett og smidig. Stekes lett på svak varme. Skjær i tynne serveringsstykker. Tilbehør: hvitsaus og makaroni.
3 ts rug
5 kg kålrot (til glassur)
5 dl peanøttsmør
1 dl vann
raspet karve
Smelt smøret/maragarinen. Spe på med ingrediensene. Luftavkjøles. Server med mandelpoteter og broccoli.
TILSLØRT FROMAGE
1 ss grillkrydder
1 dl rug (kan sløyfes)
dypfryst einebær
Stekes i ca. 30 minuttere på midterste rille (250 grader). Serveres med lefse og øl.
GOD, GAMMELDAGS FATTIGMANNSPUDDING
2 ts smult
5 dl smult
5 dl salt (kan sløyfes)
vegetabilsk allehånde
Form massen med fingrende til festlige figurer. Avkjøl, og hvelv. Server med mandelpoteter og broccoli.
Disse rettene ligger dessuten på http://www.balsamia.com/random/mat.html , som er en utømmelig kilde til inspirasjon.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar